Sunday, April 14, 2013

Assalamualaikum.....

Alhamdulillah dah hbes final....yeay!! final baru ainnn,,,bkan ap sgat pown...tpi penat taw...huhu brtungkus lumus since 1 month before exam,,,chewahhh,,,last paper account,,subjek pebret cik yusra,,,he9 tdi waktu tgah buat final invigilators duk mai row kelas kami...dya nmpak orang meniru,,,risau cek,,,dh duk lalu lalang situ sini...entahlaa depa just share jawapan..think positive :).. ubah topic sebenarnyaa orang laen suma dah balek cek sorang jaa dlam bilik,,takut,,,:( tpi wat berani kucing,,,hahahh sok pagi baru balek,,,semangat nk jmpa family nk peluk cium2 rindunyaaa kt depa...lpas duk umah 1month later nk jumpa sahabat tercinta,,,he9 jeng....jeng... hurm after 2 days back home kna mai balek uitm kedah bosang,,,,bosang....student uitm dungun nk mai..awat angpa nk mai,,,nk pancitkan bas uitm angpa boleh?? (gelak kuat) AINN sudah merapu!! ok stop!!! nk share benda yang bermanfaat sket...hahah khas untuk sahabat 6 alam...I really adore this song...jom jdi cmni kenyit mata,,, INSYAALLAH...

Muslimah-Nazrey Johani

OH muslimah
ALLAH cinta kepadamu
RASULULLAH kasih kepadamu

OH muslimah
Berbahagialah kau telah dilahirkannya dengan mulia

Subhanallah
Tuhan telah berkati wanita yang cukup ilmu
Rendah hati

OH muslimah
Busanamu menutup rapi
Auratmu kau lindungi dengan indahnya

OH muslimah
Kau rajin memuji 
Islam kau jadikan ikutan sejati

OH muslimah

Memandangmu menyejuk hati
Menundukkan nafsu hati yang goyah
Keayuan wanita solehah indah peribadi
Tulus hatinya

OH muslimah
Kecantikan yang sebenar
Pada tutur kata penuh berhikmah

Mempertahankan kehormatan dirimu
Dengan pakaian mentaati ALLAH

OH muslimah
Kau masuk ke syurga
Solat lima waktu dan berpuasa
Menundukkan pandangan matamu
Mentaati suami yang tercinta

OH muslimah
Kau rajin mengaji
Islam kau jadikan
Ikutan sejati
:) http://www.youtube.com/watch?v=ZU6tKIBpqqM

Degree

Assalamualaikum

Hari ini dah lebih sebulan aku enrolled in bacheelor of Accountancy.

Positif : ehmm..library sangat besar dan 24 jam

Negatif : one word.EXHAUSTED

masa diploma dulu ambil 8 subjek jugak every semester.
Degree ni pun sama

The only different is subjects not the number
Dulu 8 subjek pun,2-3 subjek yang kira kira tu macam boleh la rileks
Rileks di sini bermaksud weekend tu boleh nak menapak ke jalan tar ka sunway ka pkns ka pas ka dan paling koman bayaq singgit p u8 lah.
Walaupun u8 tu macam dewan awam kan sebab besaq pastu tadak kedai tadak org
yang hanya boleh dibangga ada MBO dengan shalin zulkifli punya tempat bowling
still macam best la weekend boleh keluaq

tu dulu, masa mengaji dalam hutan puncak perdana dikelilingi gunung
La ni walaupun mngaji kt hutan batu, smua benda dekat, tak dak masa oii nak bejimba
(ni pun dok rushing,saja syiok nak tuleh)
semua subjek kena bacaaaaaa kotttt
manadaaaaa kira kira dahhhh
yg kira kira tu qeja bookkeeeeperrr
bukan akauntan(bak kata lecturer aku)
selama ni aku bajet aku dah qualify jadi akauntan
sebaik ada kesedaran nak masuk degree
ingat macam nak qeja sat, pastu menikah

akauntan ni qeja dia senang jaa..
hapaiii FINANCIAL REPORTING STANDARD
pastu buat essay macam mana nak treat transaction
1-2 transaction tahan lagiii
kalau dah beratus ratus dah tu semuaa ada problem
spare part rosak laa
nak dispose laaa
nak juai tapi tadak org nak beli laaa
now, I know the art of accounting

Selama ni aku macam,alahhh org dapat *A pun boleh grad akaun,mesti senang nii
dakkkkkkkk...
kalau ada orang macam ni,suruh mai jumpa aku,
nak tnya FRS sebijik
baru tau langit tinggi rendah
tapi aku tetap sayang akaunn
tu ja nak habaq
orang single memang bercinta dengan buku ja..sebab buku ni invest dia sekali,manfaat dia tak terperi (aicece)

dah dah.nak pi semayang
assalamualaikum :)

Weekend

Weekend kali ni padat dengan test.

so tadi lepas habis test akaun dan quiz jepun, aku pi semayang dan tunggu bella mai ambik.

dalam 2 lebih laa jugak.lapiaq dia tahappp arghhh...bella,awat lambattt??

pastu sampai2 teruih serbu kedai makan kt pkns hat ada nasik ayam sedap tu,kedai g-15 kot.tah apa nama dia.dkt dgn coolblog

tengah dok melahaap dengan pantas tu kan,tetiba aku nampak sorang laki ni dok bejalan keluaq dari pkns bawak bunga.
bunga yang selalu boyfren bagi kt girlfriend tuu..

"bella,bella tengok dia bawak bunga nak bagi kt girlfriend dia."
"mana mana?"
lama jugak la dia tgk laki tu.aku sambung makan nasik ayam.tak heran dah.
pastu bella tgk aku,muka sengih sengih.control.
"oiii..takkan boyfriend hang kot?"
"haaa.."
"sungguh? bapak arhhh"
ciss..tak surprise dah laa..kesian boyfriend dia.aku pemusnah plan surprise dia.hahah.
alorh,yg laki tu pun.p la beli kt tmpt lain.pkns tu jgak hg nak beli.kan dh nmpk.

Saturday, April 13, 2013

Harapan

Bila dah umur 21 tahun ni macam macam manusia aku jumpa
macam macam sahabat datang dan pergi
semua berbeza

Yang paling best bila ada kawan yang sanggup call lelama sebab nak catch up dengan life kita
in short, there are still people who loves you
sebab tu, senantiasa aku bangun setiap pagi dengan harapan
sebab ada harapan
harapan yang Allah salurkan melalui insan insan ni

sebab itu ada doa
sebab selagi berdoa selagi itu ada harapan
doa-harapan-Allah
nampak relationship tu
walau ada yang kata,
jangan pernah percaya harapan sebab tak pernah wujud
well aku percaya harapan tu wujud
harapan yg membuatkan kita terus hidup
terlalu banyak harapan yang ada
jadi, jika satu harapan menghampakan
banyak lagi yang wujud
banyak lagi yg boleh direka