Friday, November 30, 2012

Different Personality

Manusia berpegang pada janjinya. Jadi disebabkan penulis sudah khabarkan kepada sekalian alam untuk memeriahkan persada blog tempatan melalui medium enam alam, maka haruslah kata-kata tersebut dikotakan. Dengan izin tuhan, selagi ilham masih dikurniakan, justeru nikmat itu tidak akan dipersia-siakan untuk menutur sepatah dua kata sebagai bicara menjadi pengganti diri di alam maya yang tiada bersempadan di mana dunia bagaikan berada di hujung jari kalian. 

Sebenaqnya lama dah nak bagi blog kami ni meriah balik woi. Tapi besala, kadang-kadang rasa tak dan gila-gila nak taip apa-apa. Ha la pikiaq jugak, nak buat entry baru pun nak la jugak yang ada input jugak jugak sikit. Tak banyak pun sikit la. Contohnya buleh bagi orang reflect sikit ka kalau-kalau depa terbaca, atau sekurang-kurangnya benda tu dapat mengimbau kenangan ka secara tak langsung. 

Tapi I x kisah blog orang lain nak tulis apa pun. I believe yang manusia ni unik so that doesn't matter how do you want to express yourself. Individual differences kan katanya. Kalau yg I x suka tu, I terima saja la. Kalau benda tu I rasa gila pelik, habis sangat I tunjuk kat kawan I and observe their responses pulak. Ahaks

So ada la sekali tu gua stumbled upon one blog ni la. So she told everything from her perspectives yg sometimes mcm against my view, but it doesn't make any harm pun. Tapi gua macam respek and tabik hormat jugak sebab she sounds so honest in expressing her opinions. It takes a huge courage. 

Saya teringin jugak sebenarnya nak meluahkan secara sejujur-jujurnya macam tu. Tapi still, saya tak dapat nak buat macamtu atas sebab-sebab tertentu. Tak sanggup pulak nak expose everything tambah-tambah pulak kita tau ada orang yang dikenali maybe baca benda tu. Jadi indirectly, benda tu dapat timbulkan macam-macam persepi drpd mereka. 

Thus, I take an initiative to create a new blog which has been my companion since last June to reduce my stress through writing. Ahaha, my so called online diary. It is quite frank ooo. Keep it safe. Wahaha. 

P/s: Penulis telah menggunakan beberapa jenis kata ganti nama diri serta gaya penulisan yang berbeza untuk mengetahui apakah impaknya kepada pembaca yang tak sengaja terbaca la kalau ada kheennn. 

Thursday, November 29, 2012

Pengalaman Khidmat Masyarakat


Budak tiga orang depan sekali tu sebenarnya kena denda buat khidmat masyarakat. Baguslah dapat berkhidmat untuk masyarakat kheeeen?

Yang lagi dua belakang tidak dapat dikenalpasti punca mencebik. Gambaq ni memang sesuai untuk membahan budak belakang dua orang tu. Wahaha.

Penulis tidak terlibat dalam kejadian. Sekian.